Gibanje.si | Izpopolnjevanja in izobraževanja | PNF Osnovni

PNF Osnovni

OBVESTILO: Vsi tečaji, ki jih organizira Gibanje d.o.o., so vodeni s strani MEDNARODNO PRIZNANIH INŠTRUKTORJEV, ker pomeni, da je cetrifikat , pridobljen na tečaju, veljaven tudi v tujini.

PNF (Proprioceptivna nevromuskularna facilitacija) je  koncept, ki sloni na pozitivnem pristopu do bolnika,  prenosu terapije v vsakodnevno življenje, izkoriščanju bolnikovih sposobnosti preko stimulacije vseh receptorjev v telesu za spodbujanje   koordiniranega gibanja ali zadrževanja položaja ter okrepitev šibkejših delov telesa po poškodbah ali bolezenskih stanjih živčno-mišičnega sistema. Bolnik se zaradi povečanega senzoričnega priliva svojega telesa in gibanja bolj zaveda, celoten živčno mišični sistem pa postane bolj prilagodljiv na vplive okolja, tako da lahko reagira različno v različnih situacijah.

Gibanje poteka diagonalno spiralno, v vseh treh ravninah hkrati. Obravnava poteka z različnimi tehnikami in v različnih položajih, s povečevanjem zahtevnosti nalog. Koncept je zelo učinkovit pri ortopedskih, travmatoloških in nevroloških bolnikih.

Trenutno ni razpisanega nobenega termina.

pogodbeno sodelujemo z zavarovalnicami