Gibanje.si | Izpopolnjevanja in izobraževanja | Bobath tečaj - osnovni

Bobath tečaj - osnovni

OBVESTILO: Vsi tečaji, ki jih organizira Gibanje d.o.o., so vodeni s strani MEDNARODNO PRIZNANIH INŠTRUKTORJEV, ker pomeni, da je cetrifikat , pridobljen na tečaju, veljaven tudi v tujini.

Bobath koncept za obravnavo nevroloških bolnikov sledi najnovejšim nevrofiziološkim in biomehanskim  teorijam, sloni na pozitivnem pristopu do bolnika,  prenosu terapije v vsakodnevno življenje, izkoriščanju bolnikovih sposobnosti za obnovitev in/ali okrepitev šibkejših delov telesa po poškodbah ali bolezenskih stanjih, ki prizadenejo delovanje živčno-mišičnega sistema.

Osnova  Bobath koncepta  je  ocenjevanje in ciljna obravnava posameznikov, pri katerih se pojavijo motnje v funkciji, gibanju in/ali mišičnem tonusu kot posledica nevrološke okvare v centralnem živčnem sistemu. Namen terapije je ponovno učenje ali izboljšanje izvajanja vsakodnevnih dnevnih aktivnosti v različnih okoliščinah (obračanje v postelji, vstajanje, usedanje, hoja, oblačenje, slačenje, obuvanje, prehranjevanje,...) s poudarkom na največji možni kvaliteti in kontroli gibanja med izvajanjem funkcije.

Trenutni razpisani termini

17
Jun
Inštruktor Tinka Rajher Boštjan, IBITA Basic Course Instructor
Termin 17.06.2021 - 12.11.2021
Dodatna pojasnila 17.6.-24.6.2021 (prvi del)
6.11.-12.11.2021 (drugi del)
Lokacija Gibanje d.o.o., Dunajska 74, 1000 Ljubljana
Cena: 1.500,00 Eur
Prijava na termin »

pogodbeno sodelujemo z zavarovalnicami