Gibanje.si | Izpopolnjevanja in izobraževanja | Manualna terapija v Nevro-rehabilitaciji

Manualna terapija v Nevro-rehabilitaciji

OBVESTILO: Vsi tečaji, ki jih organizira Gibanje d.o.o., so vodeni s strani MEDNARODNO PRIZNANIH INŠTRUKTORJEV, ker pomeni, da je cetrifikat , pridobljen na tečaju, veljaven tudi v tujini.

Gibanje se je pred več kot 20 leti ustanovilo kot terapevtski center za obravnavo nevroloških bolnikov, glede na različne interese rastoče ekipe pa se je razširilo še na področje ortopedske in travmatološke obravnave. Ta širok, pester nabor izkušenj nas je pripeljal do spoznanja, da lahko z določenimi prilagoditvami z manualno terapijo dosežemo še boljše, včasih celo odlične rezultate pri nevrološki rehabilitaciji. Z željo, da to znanje predamo naprej, smo se odločili pripraviti tečaj, kjer se boste seznanili:

  • z osnovnimi in naprednimi manualnimi tehnikami za živčni, sklepni in mehkotkivni sistem,
  • integracijo manualne terapije v principe Bobath obravnave

V prvem modulu se bomo osredotočili na spodnjo ekstremiteto v povezavi s trupom. Predstavili bomo tehnike sklepne mobilizacije za ledveni del hrbtenice in kolčni sklep, mobilizacije živcev, natančneje hrbtenjače, ishiadičnega in femoralnega živca ter nekaterimi zakonitostmi nevrodinamike (obravnava nevralnega vmesnika, drsenja in napenjanja). Pripravo struktur bomo nato povezali s facilitacijo aktivnosti aktivnega sedenja, vstajanja in usedanja. Št udeležencev je omejeno na 20 oseb, delavnico izvajajo trije predavatelji, tako da bo zagotovljena visoka stopnja supervizije.

Trenutni razpisani termini

25
Sep
Inštruktor Urban Ivanušič, MSc, OMT, dipl. fizio., Tinka Rajher Boštjan, dipl. fizio., Basic Instructor IBITA in Borut Vrhovnik, BSc (Hons) Physiotherapy
Termin 25.09.2023 - 25.09.2023
Lokacija Gibanje d.o.o., Dunajska 74, 1000 Ljubljana
Cena: 280,00 Eur
Prijava na termin »

pogodbeno sodelujemo z zavarovalnicami