Gibanje.si | Izpopolnjevanja in izobraževanja | Miofascialna sprostitev

Miofascialna sprostitev

OBVESTILO: Vsi tečaji, ki jih organizira Gibanje d.o.o., so vodeni s strani MEDNARODNO PRIZNANIH INŠTRUKTORJEV, ker pomeni, da je cetrifikat , pridobljen na tečaju, veljaven tudi v tujini.

 Sodelovanju z Deutsche Gesellschaft für Myofascial Release e.V. za vas v Gibanju v letu 2018 prvič organiziramo in predstavljamo koncept Miofascialnega sproščanja (Myofascial release) znanega tudi pod imenom Rolfing (osnovna tehnika avtorjev priznanih knjig: Thomasa Mayersa – Anatomy Trains in Roberta Schleipa- Fascia in Sport and Movement, Fascia: The Tensional Network of the Human Body,...).

Glavna ciljna struktura obravnave je mišična ovojnica (miofascija) – nežna vezivno-tkivna ovojnica, ki obdaja vsako mišico, kost, notranji organ in celoten živčni sistem.

Med obravnavami pogosto naletimo na primere, ko navkljub uporabi nevro-mišično-skeletnih fizioterapevtskih tehnik, ne pridobimo dodatnega obsega gibljivosti ali ne moremo zmanjšati bolečine našim pacientom. Razlog za tak »zastoj v napredku« je lahko v zlepljenih, negibljivih in togih vezivnih tkivih, ki jih lahko sprostimo le z natančnimi in ciljanimi tehnikami, ki sežejo do teh (pogosto) globlje ležečih tkiv. Preko ciljanih manipulacij togih delov fascije poskušamo izboljšati stanje celotnega organizma in mu tako pomagati k boljši usklajenosti in vitalnosti.  

Manualna in športna fizioterapija posvečata fascijalnemu sistemu nekoliko več pozornosti šele zadnjih 15 let. Tehnike miofascialne sprostitve nam omogočajo, da natančno obravnavamo tridimenzionalni sistem mišičnih ovojnic in tako izboljšamo pomičnost vezivnih tkiv, razbremenimo preobremenjene sklepe, jim povečamo gibljivost ter pomagamo pacientom pri opustitvi nekoristnih gibalnih vzorcev.

Trenutni razpisani termini

8
Dec
Inštruktor Christopher Veeck, Certified Advanced Rolfer
Termin 08.12.2023 - 10.12.2023
Dodatna pojasnila Miofascialna sprostitev - modul 2 (spodnji ud)
Na tečaj se lahko prijavite v kolikor imate opravljen tečaj Miofascialna sprostitev - modul 1 ali modul 1 in modul 3.
Lokacija Gibanje d.o.o., Dunajska cesta 74, 1000 Ljubljani
Cena: 450,00 Eur
Prijava na termin »

pogodbeno sodelujemo z zavarovalnicami