Gibanje.si | Dodatne storitve - Laser

Laser


Laserski stimulator oddaja nevidno svetlobo valovne dolžine 850nm, ki spremeni prepustnost celične membrane zaradi česar pride do hitrejše izmenjave snovi. Iz celice se odplavljajo CO2 in druge odpadne snovi, v celico pa prihajajo O2 in hranilne snovi, zato se poškodovano tkivo hitreje regenerira. Laser je izredno učinkovit pri akutnih poškodbah kot so udarci, zvini, natrganine. Bolečina se zmanjša ali pa izgine že v prvi obravnavi. Ker pa samo pospešuje naravne mehanizme celjenja učinek po prvi obravnavi ni trajen, zato je potrebno terapijo večkrat ponoviti. Primeren je za uporabo poškodovanih tkiv, ki niso globje od 5mm. 

Terapija z laserjem nudi varen in učinkovit način obravnave mišično-skeletnih težav. Uporablja se pri poškodbah mehkih tkiv in športnih poškodbah, za celjenje ran, zmanjšanje bolečine in pri različnih degenerativnih in vnetnih stanjih.

Laser uporablja rdečo in infrardečo svetlobo za zmanjšanje bolečine, pospeševanje procesa celjenja in zmanjšanje vnetja. Fotoni laserske svetlobe prodrejo nekaj centimetrov globoko in pomagajo vzpostaviti normalno celično delovanje.

pogodbeno sodelujemo z zavarovalnicami